Selecteer een pagina

Opleiding Cranio Sacraal Therapie

Wil je als massagetherapeut (in opleiding) je klanten nog verder van dienst kunnen zijn? Dan is de opleiding Cranio Sacraal Therapie een zeer waardevolle uitbreiding van je behandelmogelijkheden.

Tijdens de opleiding, die speciaal is afgestemd op de vaardigheden en kennis van massagetherapeuten (in opleiding) van Dogs in Shape/KynoCompleet, leer je hoe je honden middels deze therapie kunt ondersteunen in je behandeling.

 

Opleiding Cranio Sacraal Therapie

Bij cranio sacraal therapie worden de symptomen van de klachten van de hond niet op zichzelf behandeld, maar vindt behandeling plaats van de totale hond als één functionerend geheel. De behandelaar schenkt hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan.

Het cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd waarna het sacrum naar onder en vervolgens naar binnen roteert. Dit cranio sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed. We kunnen dit ritme beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt.

Cranio sacraal therapie nodigt het lichaam van de hond uit om weer zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals bedoeld en stimuleert het zelf herstellend vermogen. Tijdens de opleiding, die speciaal is afgestemd op de vaardigheden en kennis van massagetherapeuten (in opleiding) van Dogs in Shape/KynoCompleet, leer je hoe je honden middels deze therapie kunt ondersteunen in je behandeling.

Overige informatie
Deze opleiding wordt verzorgd door Anneke Schellingerhout (www.supplespine.nl), erkend homeopathisch werkend dierenarts, gecertificeerd acupuncturist, Chinese Food Therapist en Herbalist. Zij werkt onder andere met chiropractie, osteopathie, acupunctuur, homeopathie, voeding en Chinese kruiden in haar succesvolle holistische praktijk te Heemskerk, waar zij gezelschapsdieren en hun eigenaren behandelt.

Opleidingsdata en lestijden
De opleiding bestaat uit 4 lesdagen.
Data: zaterdag 7 maart, zondag 8 maart + zaterdag 4 april en zondag 5 april 2020
Let op: de lestijden van deze opleidingsdagen zijn van 9.00 tot 17.00 uur.

Cursuslocatie
Praktijk Dogs in Shape, locatie Heemskerk

Cursusmateriaal
Bij deze opleiding krijg je uitgebreid lesmateriaal.

Vereiste voorkennis
Voor deze opleiding dien je minimaal in het bezit te zijn van het diploma Certified Massage Practioner (Basisopleiding Kynologisch masseur) en Certified Massage Specialist (Gediplomeerd Kynologisch Masseur Allround of Sport) of Certified Shiatsu Specialist (Gediplomeerd Shiatsumasseur) en de vierdaagse module Anatomie te hebben gevolgd.

Studiebelasting
Deze opleiding bestaat uit 32 lesuren.
Daarnaast moet er rekening gehouden worden met extra studie-uren en praktijkopdrachten.

Beoordeling
Beoordelingsinformatie volgt.

Doelstelling
Na afronden van deze opleiding, kun je de cranio sacraal therapie toepassen binnen je massagetherapie.

Extra informatie
Tijdens de lesdagen werk je met je eigen hond. In overleg wordt bepaald hoeveel honden er per dag aanwezig kunnen zijn. Het is afhankelijk van het aantal deelnemers hoeveel dagen je de hond mee kunt nemen.  De hond dient goed in de groep te kunnen met andere honden, en moet de prikkels kunnen verwerken. Tijdens de lessen is de hond aangelijnd.

Kosten
De kosten voor de opleiding Cranio Sacraal Therapie bedragen € 695,- inclusief BTW.
Bij deze prijs inbegrepen zijn lunch en consumpties, uitgebreid lesmateriaal, begeleiding bij praktijk en een certificaat.

Jørna van Wingerden

Dogs in Shape

Vragen over deze opleiding of over de mogelijkheden? Schroom niet om contact op te nemen!

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!