Onze modules

De modules die wij bieden, vormen onderdeel van de opleidingen en specialisaties. Veel van deze modules zijn echter ook geschikt en interessant om los te volgen!

Anatomie

Een kleine greep uit de onderwerpen: anatomie van het bewegingsapparaat, osteologie, artrologie, myologie, neurologie (innervatie), biomechanica. Een basiskennis van de anatomie is vereist

Body & Mind, revalidatie en training

Concentratie, balans, zelfvertrouwen, uitdagingen en samenwerking. Dat zijn de basisprincipes van deze 2,5-daagse module. Met oefeningen die leuk zijn voor baas en hond.

Kinesiotapen bij honden

Kinesiotaping is een vorm van tapen afkomstig uit de humane geneeskunde en de topsport. Na ontwikkeling van een speciale tape voor dieren is deze manier van ondersteuning nu ook geschikt voor honden.

Massage bij HD en ED

Leer meer over de anatomie van de heup en elleboog en de diverse aandoeningen hiervan. Ook leer je speciale technieken om de pijn te dempen en de hond verlichting te bieden.

Massage van pup tot puber

Hoe zit de anatomie van de jonge hond in elkaar? Wat is groeipijn en wanneer sluiten de groeischijven? Informatie over motoriek, propriocepsis en belasting/belastbaarheid komen aan bod.

EHBO bij honden

Deze module is onderdeel van de therapeutenopleidingen, maar ook voor andere hondenprofessionals en eigenaren een aanrader! Leer hoe te handelen in noodsituaties! 

Reiki I

Bij graad I leer je wat je nodig hebt om Reiki te kunnen beoefenen. Je krijgt de kennis om bewust af te stemmen. Met Reiki I kun je energie opnemen, en weer doorgeven aan anderen.

Reiki II

Bij Reiki II verdiep je je meer in werken met energie, door middel van handoplegging en gerichte intentie. Honden zijn heel gevoelig voor deze manier van werken. Het geeft ze een diepe ontspanning.

Reiki III

De derde Reiki-graad is de Mastergraad. Na het volgen van deze 10-daagse module ben je Reiki Master. Je leert in deze graad veel over jezelf. Je beoefening van Reiki doordringt je hele leven en vormt je.

Shiatsu bij allergie en huidproblemen

Een zeer uitgebreide en leerzame online-module! Met handvatten hoe je Shiatsu in kunt zetten binnen het behandelplan bij allergie en huidproblemen. Aanrader!

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage is een uiterst effectieve massagetherapie bij uiteenlopende klachten. Als massagetherapeut kun je hiermee probleemgericht spieren ontspannen.

Voeding bij de hond

We gaan diep in op de voeding van de hond. In hoeverre staat voeding in verband met huidklachten en andere lichamelijk ongemakken? Wat heeft een hond precies nodig? Wat staat er nou op een label? 

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!