Onze modules

De modules die wij bieden, vormen onderdeel van de opleidingen en specialisaties. Veel van deze modules zijn echter ook geschikt en interessant om los te volgen!

Anatomie

Een kleine greep uit de onderwerpen: anatomie van het bewegingsapparaat, osteologie, artrologie, myologie, neurologie (innervatie), biomechanica. Een basiskennis van de anatomie is vereist

Aromatherapie

Aromatherapie is een onderdeel van kruidengeneeskunde. Essentiële olie wordt ingezet als onderdeel van de therapeutische behandeling van het dier, bij klachten op lichamelijk en geestelijk gebied.

Bach Bloesem Therapie

Bach Bloesemtherapie is een zachte en subtiele methode om een hond mentaal weer in balans te krijgen, zodat hij fysiek weer kan herstellen. Je leert passende remedies samen te stellen.

Body & Mind, revalidatie en training

Concentratie, balans, zelfvertrouwen, uitdagingen en samenwerking. Dat zijn de basisprincipes van deze 2,5-daagse module. Met oefeningen die leuk zijn voor baas en hond.

Fascia Release

Leer over het concept fascia, de myofasciale ketens zoals bekend bij de hond, het onderzoek en testen van restrictie in de ketens, behandeling van de ketens en fascia restricties via directe en indirecte technieken.

Fytotherapie

Je leert over de basis van kruidengeneeskunde, er wordt een aantal kruiden besproken. Daarnaast gaan we in op inhoudsstoffen, wat deze stoffen doen, en waar je ze veilig voor kunt inzetten bij de hond.

Homeopathie bij honden

Homeopathie is uiterst effectief bij de behandeling van dieren en, indien juist toegepast, niet schadelijk. Het stimuleert de eigen afweer van het dier en verhoogt zo de vitaliteit.

Humane massage

Massagepraktijk Jala geeft voor Dogs in Shape een 3-daagse cursus Massage van het menselijk lichaam. Na afloop ben je in staat om een goede lichaamsmassage te geven.

Kinesiotapen bij honden

Kinesiotaping is een vorm van tapen afkomstig uit de humane geneeskunde en de topsport. Na ontwikkeling van een speciale tape voor dieren is deze manier van ondersteuning nu ook geschikt voor honden.

Massage bij senioren

Deze module is in ontwikkeling

Massage bij HD en ED

Leer meer over de anatomie van de heup en elleboog en de diverse aandoeningen hiervan. Ook leer je speciale technieken om de pijn te dempen en de hond verlichting te bieden.

Massage van pup tot puber

Hoe zit de anatomie van de jonge hond in elkaar? Wat is groeipijn en wanneer sluiten de groeischijven? Informatie over motoriek, propriocepsis en belasting/belastbaarheid komen aan bod.

Massage bij zwangerschap

Je leert hoe je de teef voor, tijdens en na de bevalling kunt ondersteunen. Je ondersteunt een voorspoedig herstel.Daarnaast leer je ook wat je voor de pasgeboren pup kunt betekenen.

EHBO bij honden

Deze module is onderdeel van de therapeutenopleidingen, maar ook voor andere hondenprofessionals en eigenaren een aanrader! Leer hoe te handelen in noodsituaties! 

Natuurlijke EHBO

Het inzetten van essentiële oliën, kruiden en homeopathie bij de meest voorkomende problemen zullen behandeld worden. Tijdens de les worden middelen gemaakt.

Palpatie bij bewegingsbeperking

Leer op deze praktijkdag te voelen naar bewegingsbeperkingen. Herken een (potentieel) probleem sneller en leer in te schatten wanneer doorverwijzen aan te raden is. 

Reiki I

Bij graad I leer je wat je nodig hebt om Reiki te kunnen beoefenen. Je krijgt de kennis om bewust af te stemmen. Met Reiki I kun je energie opnemen, en weer doorgeven aan anderen.

Reiki II

Bij Reiki II verdiep je je meer in werken met energie, door middel van handoplegging en gerichte intentie. Honden zijn heel gevoelig voor deze manier van werken. Het geeft ze een diepe ontspanning.

Reiki III

De derde Reiki-graad is de Mastergraad. Na het volgen van deze 10-daagse module ben je Reiki Master. Je leert in deze graad veel over jezelf. Je beoefening van Reiki doordringt je hele leven en vormt je.

Shiatsu bij allergie en huidproblemen

Een zeer uitgebreide en leerzame online-module! Met handvatten hoe je Shiatsu in kunt zetten binnen het behandelplan bij allergie en huidproblemen. Aanrader!

Shiatsu bij gedragsproblemen

Een hond die fysiek niet in balans is, kan daar mentale klachten van krijgen. Maar andersom geldt ook! Leer hoe je de hond met Shiatsutechnieken terug in balans krijgt.

Shiatsu en zwangerschapsbegeleiding

Deze module is in ontwikkeling

Sportrevalidatie

Deze module is in ontwikkeling

Triggerpointmassage

Triggerpointmassage is een uiterst effectieve massagetherapie bij uiteenlopende klachten. Als massagetherapeut kun je hiermee probleemgericht spieren ontspannen.

Verdieping vijf elementen

Deze module is in ontwikkeling

Voeding bij de hond

We gaan diep in op de voeding van de hond. In hoeverre staat voeding in verband met huidklachten en andere lichamelijk ongemakken? Wat heeft een hond precies nodig? Wat staat er nou op een label? 

Klaar om de uitdaging aan te gaan?

Neem contact op of meld je direct aan!